Egger Privatbrauerei

eggerbier-logo

Egger Bryggeri –  är och har varit en av de största privata bryggerierna i Österrike,
St Pölten-Unterradlberg sedan 1978. Att producera högkvalitativ öl med bästa smak, ligger högst upp på prioriteringslistan för Egger, precis som det gjorde redan 1978.

Produktionen arbetar i tre-skift, med upp till 12 brygger per dag (vilket motsvarar cirka 40 lastbilslaster per dag, 5 dagar i veckan). 50.000 burkar och 30.000 flaskor fylls per timme, varav 75% säljs i Österrike, de resterande 25% säljs till Italien, Tjeckien, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Ryssland, Tyskland, Serbien, Schweiz, Australien, Bulgarien, Nederländerna och Kina. År 2015 producerade bolaget 820.000 hektoliter öl! Produkterna kvalitetsäkras och inspekteras regelbundet i enlighet med strikta riktlinjer för att garantera högsta kvalitet.

Rötterna till Egger kan spåras ända tillbaka till 1700-talet. Bryggeriet omnämns i skrift första gången år 1675 och tillhör då ölhandlaren Hans Gwercher, beläget i utkanten av Kufstein i Österrike. I det 19: e århundradet övergår bryggeriet i händerna på familjen Egger. 1978 flyttas det oberoende bryggeriet, grundat på århundraden av tradition, till en toppmodern anläggning i Unterradlberg. Idag brygger man fortfarande öl i strikt överensstämmelse med ”the BeerPurity Law of 1516”, vilket säkerställer högsta kvalitet.

http://www.egger-bier.at/

egger_sudhaus_aussen egger_fb_3egger_fb_1egger_sudhaus_webbegger_fb_4egger_fb_2